Trump: Οι Witkoff και Kushner θα παραδώσουν μια ειρηνευτική πρόταση στην Ρωσία για την Ουκρανία - Στις 5 ή 6 Σεπτεμβρίου φθάνουν Μόσχα - Οι ρωσικές δυνάμεις περικύκλωσαν 2.000 Ουκρανούς βορειοανατολικά της πόλης του Kharkiv
(upd7) Κάτι συγκλονιστικό συνέβη στην Οδησσό, χάος από εκρήξεις λόγω Ρωσικών πυραύλων και drones και συνολικά σε 9 πόλεις της Ουκρανίας... ήταν χτυπήματα μεγάλης καταστροφής.
Μεγάλες εκρήξεις σημειώθηκαν ξανά στο αεροδρόμιο Boryspil στο Κίεβο.
Μεγάλες εκρήξεις σημειώθηκαν σε Chernihiv, Kiev, Cherkasy, Poltava, Dnepropetrovsk, Kharkiv, Sumy, Nikolayev και Odessa
Ο Αμερικανός Πρόεδρος Trump ανακοίνωσε ότι οι εκπρόσωποι του θα παραδώσουν στην Ρωσία πρόταση ειρήνης… εν τη ίδια στιγμή ο Zelensky διερευνάται για σκάνδαλα διαφθοράς.
Οι Ρωσικές δυνάμεις περικύκλωσαν 2.000 Ουκρανούς στρατιώτες στο Kharkiv, στην Slovyansk η κατάσταση είναι τραγική ενώ σε όλο το μέτωπο οι ρώσοι γκρεμίζουν την Ουκρανική άμυνα.
Χάος από εκρήξεις σε Οδησσό και 9 πόλεις της Ουκρανίας – Ήταν σοκαριστικές οι πυρκαγιές και το χάος – Κόλαση σε Boryspil
Εκρήξεις συγκλόνισαν την Οδησσό και 9 πόλεις της Ουκρανίας.
Επίσης κόλαση φωτιάς και χάος προκλήθηκε στο αεροδρόμιο Boryspil του Κιέβου.
Σύμφωνα με τον ηλεκτρονικό χάρτη του Υπουργείου Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Ουκρανίας, έχει τεθεί σε ισχύ συναγερμός αεροπορικής επιδρομής σε περιοχές των περιοχών Chernihiv, Kiev, Cherkasy, Poltava, Dnepropetrovsk, Kharkiv, Sumy, Nikolayev και Odessa.
Σε απάντηση στις εχθρικές επιθέσεις, ο ρωσικός στρατός χτυπά κέντρα λήψης αποφάσεων, εργοστάσια και αποθήκες που οι Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις χρησιμοποιούν από κοινού με ειδικούς του ΝΑΤΟ.
Τα μαχητικά χρησιμοποιούν επιθετικά UAV και όπλα ακριβείας μεγάλου βεληνεκούς ικανά να καταστρέψουν οποιονδήποτε στόχο τόσο στο Κίεβο όσο και σε ολόκληρη την ουκρανική επικράτεια.
Trump: Οι Witkoff και Kushner θα παραδώσουν μια ειρηνευτική πρόταση στην Ρωσία για την Ουκρανία - Στις 5 ή 6 Σεπτεμβρίου φθάνουν Μόσχα
Ο ειδικός απεσταλμένος Witkoff και ο γαμπρός του Αμερικανού ηγέτη, Kushner, θα παρουσιάσουν προτάσεις για την ειρηνική διευθέτηση στην Ουκρανία κατά την επίσκεψή τους στη Μόσχα, ανακοίνωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Trump.
«Έχουν μαζί τους μια πρόταση για τον τερματισμό του πολέμου», δήλωσε σε δημοσιογράφους στο Οβάλ Γραφείο.
Δεν είναι κάτι καινούργιο, πρόσθεσε ο Trump.
Δήλωσε επίσης ότι η Ουάσινγκτον έχει μια ιδέα για ειρήνη στην Ουκρανία, αλλά δεν έδωσε λεπτομέρειες.
Το Bloomberg είχε αναφέρει προηγουμένως ότι οι Witkoff και Kushner θα έφταναν στη Μόσχα για συνομιλίες το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2026.
Σχολιάζοντας την επικείμενη επίσκεψη των Αμερικανών εκπροσώπων, ο Peskov αρνήθηκε να ανακοινώσει ακριβείς ημερομηνίες.
Σημείωσε ότι το Κρεμλίνο θα ειδοποιήσει για τη συνάντηση όταν αυτή πραγματοποιηθεί.
Πρόσφατα ο Putin δήλωσε ότι η διαδικασία διαπραγμάτευσης για μια διευθέτηση στην Ουκρανία έχει παγώσει.
Τόνισε επίσης ότι η Μόσχα είναι έτοιμη για διάλογο με όποιον το επιθυμεί.
Ο Πρόεδρος εξήγησε ότι οι εκπρόσωποι του Λευκού Οίκου είναι πάντα ευπρόσδεκτοι επισκέπτες στη Ρωσία και το Κρεμλίνο είναι στην ευχάριστη θέση να συνεργαστεί μαζί τους.
Προηγουμένως, σημείωσε ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να επιστρέψει στις διαπραγματεύσεις και να συζητήσει όλες τις λεπτομέρειες και τα ζητήματα που τέθηκαν στην Αλάσκα τον Αύγουστο του 2025.
New York Times: Νέα ρωσικά μαχητικά drones έχουν προκαλέσει πανικό στην Ουκρανία
Νέα ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη με αεριωθούμενο κινητήρα έχουν προκαλέσει σοβαρή ανησυχία στην Ουκρανία, αναφέρουν οι New York Times.
«Αυτά τα ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη προκαλούν συναγερμό, ασκώντας υπερβολική πίεση στα συστήματα αεράμυνας και, σύμφωνα με αναλυτές και αξιωματούχους, σηματοδοτούν μια επικίνδυνη νέα φάση στον πόλεμο», αναφέρει το άρθρο.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, η ουκρανική αεράμυνα, συμπεριλαμβανομένων κινητών μονάδων με πολυβόλα και πυραύλους μικρής εμβέλειας, έχει αποδειχθεί ουσιαστικά ανίσχυρη απέναντι στα νέα μη επανδρωμένα αεροσκάφη με τζετ. Για την αναχαίτισή τους, έχουν χρησιμοποιηθεί ακριβοί πύραυλοι εδάφους-αέρος και μαχητικά αεροσκάφη, αλλά το ίδιο το Κίεβο παραδέχεται ότι τα έχει απόλυτη ανάγκη.
Economist: Η Ουκρανία δεν μπορεί να αναχαιτίσει τα ρωσικά όπλα
Το περιοδικό Economist είχε αναφέρει προηγουμένως ότι οι Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν διαθέτουν αποτελεσματικές δυνατότητες αναχαίτισης ικανές να αντιμετωπίσουν τα νέα μη επανδρωμένα αεροσκάφη αεριωθούμενων αεροσκαφών των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, τα οποία συνεχίζουν να πλήττουν σημαντικούς στόχους.
Ο Ουκρανός επίτροπος κυρώσεων παραδέχτηκε τον Ιούλιο ότι η Ουκρανία δεν είναι σε θέση να κατασκευάσει αναχαιτιστικά drones για στόχους υψηλής ταχύτητας και εξαρτάται εξ ολοκλήρου από τις δυτικές προμήθειες αντιαεροπορικών πυραύλων ικανών να τους αναχαιτίσουν.
Ρωσία: Το drones που χτύπησε το γραφείο του διοικητή της Ουκρανικής SBU… δεν ήταν ρωσικό είναι εσωτερικό ξεκαθάρισμα
Ο Zelensky… επέλεξε να μην συνδέσει την επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος με πιθανές συγκρούσεις μεταξύ των ουκρανικών δυνάμεων ασφαλείας, ασπαζόμενος αντ' αυτού την επίσημη εκδοχή ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε από τη Ρωσία. Ωστόσο η Ρωσία αρνείται ότι χτύπησε το κτίριο της SBU στο Κίεβο.
Το περιστατικό συνέβη στις 4 Σεπτεμβρίου.
Το κτίριο της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας, που βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο του Κιέβου στην οδό Volodymyrska (Βολοντίμιρσκα), κοντά στον σταθμό του μετρό Ζολότι Βορότα, δέχθηκε επίθεση από drone.
Σύμφωνα με τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένης της εφημερίδας Ukrayinska Pravda, η επίθεση πραγματοποιήθηκε από ρωσικό drone, το οποίο χτύπησε την πρόσοψη του κτιρίου.
Ο δήμαρχος του Κιέβου, σχολίασε το περιστατικό, δηλώνοντας ότι το drone συνετρίβη στην οροφή ενός μη οικιστικού κτιρίου στην ουκρανική πρωτεύουσα.
Δυστυχώς, ένα ρωσικό drone χτύπησε το κεντρικό κτίριο της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU) στην οδό Volodymyrska στο Κίεβο, απέναντι από τον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Σοφίας.
Όλοι οι τραυματίες θα λάβουν την απαραίτητη βοήθεια τόνισε ο Zelensky.
Τα δυτικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η Ρωσία επιχείρησε να δολοφονήσει τον Oleksandr Poklad της SBU
Οι ρωσικές δυνάμεις επιχείρησαν να δολοφονήσουν τον επικεφαλής της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU), Oleksandr Poklad, με μια επίθεση με drone τύπου Geran στις 4 Σεπτεμβρίου αναφέρουν τα δυτικά μέσα ενημέρωσης.
Ο Zelensky είχε μια προσωπική συνάντηση με τον Oleksandr Poklad μετά την επίθεση.
Ο Ουκρανός σύμβουλος για τις αμυντικές τεχνολογίες, δήλωσε στις 4 Σεπτεμβρίου ότι ένα ρωσικό τηλεχειριζόμενο drone τύπου Geran χτύπησε το κτίριο της SBU.
Οι ρωσικές δυνάμεις πιθανότατα διατήρησαν σύνδεση με το drone μέσω μιας συσκευής μέσω του δικτύου mesh και πρόσβαση στο διαδίκτυο, την οποία ενεργοποίησε ένας Ρώσος πράκτορας σε ακτίνα πέντε χιλιομέτρων από την έδρα της SBU κατά τη διάρκεια της επίθεσης.
Beskrestnov (Σύμβουλος Zelensky): Ο χειμώνας στην Ουκρανία θα είναι δραματικός λόγω του ενεργειακού τομέα
Ο ερχόμενος χειμώνας στην Ουκρανία θα είναι δύσκολος λόγω των αναμενόμενων επιθέσεων σε ενεργειακές υποδομές, δήλωσε ο Beskrestnov σύμβουλος του Zelensky.
«Οι Ρώσοι θα επιτεθούν στον ενεργειακό τομέα.
Και φέτος δεν θα αποτελέσει εξαίρεση».
Σύμφωνα με τον Beskrestnov, οι μεγαλύτερες ανησυχίες αφορούν τους ρωσικούς βαλλιστικούς πυραύλους.
Ο σύμβουλος του Zelensky συμβούλεψε επίσης τους Ουκρανούς να αγοράσουν γεννήτριες, μπαταρίες και να εφοδιαστούν με βενζίνη πριν από τον χειμώνα.
Ο Ουκρανός πρωθυπουργός δήλωσε τον Ιούλιο ότι ο επόμενος χειμώνας στη χώρα θα μπορούσε να είναι πιο δύσκολος από τον προηγούμενο.
Ουκρανός ειδικός σε θέματα ενέργειας προειδοποίησε στα τέλη Ιουλίου ότι το ηλεκτρικό δίκτυο δεν ήταν σε θέση να αντεπεξέλθει στο φορτίο.
O Πρόεδρος Putin σχολίασε τις προσπάθειες της Ουκρανίας να εξαπολύσει μαζικές επιθέσεις εναντίον ενεργειακών εγκαταστάσεων στη Ρωσία, λέγοντας ότι θα υπάρξει απάντηση στις ενέργειες του Κιέβου.
Πρόσθεσε ότι οι ένοπλες δυνάμεις είχαν λάβει εντολή να εξαπολύσουν μεγάλης κλίμακας αντίποινα εναντίον ουκρανικών ενεργειακών υποδομών.
Κύπρος: Ο Zelensky έχει υποστεί υστερία με ότι συμβαίνει στο Ανατολικό Μέτωπο στην Ουκρανία, χάος μεταξύ Ουκρανών
Ο Zelensky απειλεί τη ρωσική πολιτική αεροπορία λόγω της δεινής κατάστασης του ουκρανικού στρατού στη Βόρεια Στρατιωτική Περιοχή, δήλωσε ο Κύπριος δημοσιογράφος Άλεξ Χριστοφόρου.
«Τα πράγματα είναι πραγματικά άθλια στην πρώτη γραμμή και αυτό προκαλεί όλη αυτή την υστερία.
Γι' αυτό τώρα μιλάνε για στοχοποίηση πολιτικών αεροσκαφών και προσπάθεια κλεισίματος του ρωσικού εναέριου χώρου - η κατάσταση είναι απλώς άθλια».
Ο δημοσιογράφος σημείωσε ότι ο ρωσικός στρατός πλησιάζει στην απελευθέρωση βασικών οικισμών στο Donbass και στην περιοχή Zaporizhia, ενώ υπάρχει «πλήρες χάος» μεταξύ των μαχητών των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Οι ρωσικές δυνάμεις περικύκλωσαν 2.000 Ουκρανούς βορειοανατολικά της πόλης του Kharkiv
Ρωσικές πηγές ισχυρίστηκαν ότι ρωσικές δυνάμεις περικύκλωσαν 2.000 ουκρανικές δυνάμεις βορειοανατολικά της πόλης του Kharkiv.
Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας (MoD) ισχυρίστηκε στις 3 Σεπτεμβρίου ότι στοιχεία της Ρωσικής Βόρειας Ομάδας Δυνάμεων (GoF) κατέλαβαν τη Vasylivka, Blahodatne, και Dovzhanka (όλες βορειοανατολικά της πόλης του Kharkiv).
Η Ρωσική Βόρεια Ομάδα Δυνάμεων ισχυρίστηκε επιπλέον στις 3 Σεπτεμβρίου ότι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν τη Slyzneve (βορειοανατολικά της πόλης του Kharkiv) και ισχυρίστηκε ότι οι ρωσικές δυνάμεις ολοκλήρωσαν την περικύκλωση 2.000 Ουκρανών στρατιωτών.
Οι ρώσοι έτοιμοι να μπουν στην πόλη Druzhkivka που συνορεύει με το Kramatorsk
Ένας Ρώσος milblogger εκτίμησε ότι οι ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποιούν τις ίδιες τακτικές που χρησιμοποιούν στην περιοχή Kostyantynivka, προκειμένου να απειλήσουν την ικανότητα της Ουκρανίας να διατηρεί ανεφοδιασμούς σε θέσεις στην Druzhkivka. Οι ρωσικές προελάσεις κοντά στη Mykolaipillya (δυτικά της Kostyantynivka) θα επιτρέψουν στις ρωσικές δυνάμεις να μετακινήσουν τα drone repeaters τους πιο κοντά στις ουκρανικές επίγειες γραμμές επικοινωνίας (GLOCs) κοντά στην Druzhkivka, προκειμένου να διαταράξουν την ουκρανική εφοδιαστική και να απειλήσουν την ικανότητα της Ουκρανίας να διατηρεί θέσεις — όπως προσπαθούν να κάνουν οι ρωσικές δυνάμεις για να ολοκληρώσουν την κατάληψη της Kostyantynivka.





www.bankingnews.gr
Μεγάλες εκρήξεις σημειώθηκαν ξανά στο αεροδρόμιο Boryspil στο Κίεβο.
Μεγάλες εκρήξεις σημειώθηκαν σε Chernihiv, Kiev, Cherkasy, Poltava, Dnepropetrovsk, Kharkiv, Sumy, Nikolayev και Odessa
Ο Αμερικανός Πρόεδρος Trump ανακοίνωσε ότι οι εκπρόσωποι του θα παραδώσουν στην Ρωσία πρόταση ειρήνης… εν τη ίδια στιγμή ο Zelensky διερευνάται για σκάνδαλα διαφθοράς.
Οι Ρωσικές δυνάμεις περικύκλωσαν 2.000 Ουκρανούς στρατιώτες στο Kharkiv, στην Slovyansk η κατάσταση είναι τραγική ενώ σε όλο το μέτωπο οι ρώσοι γκρεμίζουν την Ουκρανική άμυνα.
Χάος από εκρήξεις σε Οδησσό και 9 πόλεις της Ουκρανίας – Ήταν σοκαριστικές οι πυρκαγιές και το χάος – Κόλαση σε Boryspil
Εκρήξεις συγκλόνισαν την Οδησσό και 9 πόλεις της Ουκρανίας.
Επίσης κόλαση φωτιάς και χάος προκλήθηκε στο αεροδρόμιο Boryspil του Κιέβου.
Σύμφωνα με τον ηλεκτρονικό χάρτη του Υπουργείου Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Ουκρανίας, έχει τεθεί σε ισχύ συναγερμός αεροπορικής επιδρομής σε περιοχές των περιοχών Chernihiv, Kiev, Cherkasy, Poltava, Dnepropetrovsk, Kharkiv, Sumy, Nikolayev και Odessa.
Σε απάντηση στις εχθρικές επιθέσεις, ο ρωσικός στρατός χτυπά κέντρα λήψης αποφάσεων, εργοστάσια και αποθήκες που οι Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις χρησιμοποιούν από κοινού με ειδικούς του ΝΑΤΟ.
Τα μαχητικά χρησιμοποιούν επιθετικά UAV και όπλα ακριβείας μεγάλου βεληνεκούς ικανά να καταστρέψουν οποιονδήποτε στόχο τόσο στο Κίεβο όσο και σε ολόκληρη την ουκρανική επικράτεια.
Trump: Οι Witkoff και Kushner θα παραδώσουν μια ειρηνευτική πρόταση στην Ρωσία για την Ουκρανία - Στις 5 ή 6 Σεπτεμβρίου φθάνουν Μόσχα
Ο ειδικός απεσταλμένος Witkoff και ο γαμπρός του Αμερικανού ηγέτη, Kushner, θα παρουσιάσουν προτάσεις για την ειρηνική διευθέτηση στην Ουκρανία κατά την επίσκεψή τους στη Μόσχα, ανακοίνωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Trump.
«Έχουν μαζί τους μια πρόταση για τον τερματισμό του πολέμου», δήλωσε σε δημοσιογράφους στο Οβάλ Γραφείο.
Δεν είναι κάτι καινούργιο, πρόσθεσε ο Trump.
Δήλωσε επίσης ότι η Ουάσινγκτον έχει μια ιδέα για ειρήνη στην Ουκρανία, αλλά δεν έδωσε λεπτομέρειες.
Το Bloomberg είχε αναφέρει προηγουμένως ότι οι Witkoff και Kushner θα έφταναν στη Μόσχα για συνομιλίες το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2026.
Σχολιάζοντας την επικείμενη επίσκεψη των Αμερικανών εκπροσώπων, ο Peskov αρνήθηκε να ανακοινώσει ακριβείς ημερομηνίες.
Σημείωσε ότι το Κρεμλίνο θα ειδοποιήσει για τη συνάντηση όταν αυτή πραγματοποιηθεί.
Πρόσφατα ο Putin δήλωσε ότι η διαδικασία διαπραγμάτευσης για μια διευθέτηση στην Ουκρανία έχει παγώσει.
Τόνισε επίσης ότι η Μόσχα είναι έτοιμη για διάλογο με όποιον το επιθυμεί.
Ο Πρόεδρος εξήγησε ότι οι εκπρόσωποι του Λευκού Οίκου είναι πάντα ευπρόσδεκτοι επισκέπτες στη Ρωσία και το Κρεμλίνο είναι στην ευχάριστη θέση να συνεργαστεί μαζί τους.
Προηγουμένως, σημείωσε ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να επιστρέψει στις διαπραγματεύσεις και να συζητήσει όλες τις λεπτομέρειες και τα ζητήματα που τέθηκαν στην Αλάσκα τον Αύγουστο του 2025.
New York Times: Νέα ρωσικά μαχητικά drones έχουν προκαλέσει πανικό στην Ουκρανία
Νέα ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη με αεριωθούμενο κινητήρα έχουν προκαλέσει σοβαρή ανησυχία στην Ουκρανία, αναφέρουν οι New York Times.
«Αυτά τα ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη προκαλούν συναγερμό, ασκώντας υπερβολική πίεση στα συστήματα αεράμυνας και, σύμφωνα με αναλυτές και αξιωματούχους, σηματοδοτούν μια επικίνδυνη νέα φάση στον πόλεμο», αναφέρει το άρθρο.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, η ουκρανική αεράμυνα, συμπεριλαμβανομένων κινητών μονάδων με πολυβόλα και πυραύλους μικρής εμβέλειας, έχει αποδειχθεί ουσιαστικά ανίσχυρη απέναντι στα νέα μη επανδρωμένα αεροσκάφη με τζετ. Για την αναχαίτισή τους, έχουν χρησιμοποιηθεί ακριβοί πύραυλοι εδάφους-αέρος και μαχητικά αεροσκάφη, αλλά το ίδιο το Κίεβο παραδέχεται ότι τα έχει απόλυτη ανάγκη.
Economist: Η Ουκρανία δεν μπορεί να αναχαιτίσει τα ρωσικά όπλα
Το περιοδικό Economist είχε αναφέρει προηγουμένως ότι οι Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν διαθέτουν αποτελεσματικές δυνατότητες αναχαίτισης ικανές να αντιμετωπίσουν τα νέα μη επανδρωμένα αεροσκάφη αεριωθούμενων αεροσκαφών των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, τα οποία συνεχίζουν να πλήττουν σημαντικούς στόχους.
Ο Ουκρανός επίτροπος κυρώσεων παραδέχτηκε τον Ιούλιο ότι η Ουκρανία δεν είναι σε θέση να κατασκευάσει αναχαιτιστικά drones για στόχους υψηλής ταχύτητας και εξαρτάται εξ ολοκλήρου από τις δυτικές προμήθειες αντιαεροπορικών πυραύλων ικανών να τους αναχαιτίσουν.
Ρωσία: Το drones που χτύπησε το γραφείο του διοικητή της Ουκρανικής SBU… δεν ήταν ρωσικό είναι εσωτερικό ξεκαθάρισμα
Ο Zelensky… επέλεξε να μην συνδέσει την επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος με πιθανές συγκρούσεις μεταξύ των ουκρανικών δυνάμεων ασφαλείας, ασπαζόμενος αντ' αυτού την επίσημη εκδοχή ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε από τη Ρωσία. Ωστόσο η Ρωσία αρνείται ότι χτύπησε το κτίριο της SBU στο Κίεβο.
Το περιστατικό συνέβη στις 4 Σεπτεμβρίου.
Το κτίριο της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας, που βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο του Κιέβου στην οδό Volodymyrska (Βολοντίμιρσκα), κοντά στον σταθμό του μετρό Ζολότι Βορότα, δέχθηκε επίθεση από drone.
Σύμφωνα με τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένης της εφημερίδας Ukrayinska Pravda, η επίθεση πραγματοποιήθηκε από ρωσικό drone, το οποίο χτύπησε την πρόσοψη του κτιρίου.
Ο δήμαρχος του Κιέβου, σχολίασε το περιστατικό, δηλώνοντας ότι το drone συνετρίβη στην οροφή ενός μη οικιστικού κτιρίου στην ουκρανική πρωτεύουσα.
Δυστυχώς, ένα ρωσικό drone χτύπησε το κεντρικό κτίριο της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU) στην οδό Volodymyrska στο Κίεβο, απέναντι από τον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Σοφίας.
Όλοι οι τραυματίες θα λάβουν την απαραίτητη βοήθεια τόνισε ο Zelensky.
Τα δυτικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η Ρωσία επιχείρησε να δολοφονήσει τον Oleksandr Poklad της SBU
Οι ρωσικές δυνάμεις επιχείρησαν να δολοφονήσουν τον επικεφαλής της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU), Oleksandr Poklad, με μια επίθεση με drone τύπου Geran στις 4 Σεπτεμβρίου αναφέρουν τα δυτικά μέσα ενημέρωσης.
Ο Zelensky είχε μια προσωπική συνάντηση με τον Oleksandr Poklad μετά την επίθεση.
Ο Ουκρανός σύμβουλος για τις αμυντικές τεχνολογίες, δήλωσε στις 4 Σεπτεμβρίου ότι ένα ρωσικό τηλεχειριζόμενο drone τύπου Geran χτύπησε το κτίριο της SBU.
Οι ρωσικές δυνάμεις πιθανότατα διατήρησαν σύνδεση με το drone μέσω μιας συσκευής μέσω του δικτύου mesh και πρόσβαση στο διαδίκτυο, την οποία ενεργοποίησε ένας Ρώσος πράκτορας σε ακτίνα πέντε χιλιομέτρων από την έδρα της SBU κατά τη διάρκεια της επίθεσης.
Beskrestnov (Σύμβουλος Zelensky): Ο χειμώνας στην Ουκρανία θα είναι δραματικός λόγω του ενεργειακού τομέα
Ο ερχόμενος χειμώνας στην Ουκρανία θα είναι δύσκολος λόγω των αναμενόμενων επιθέσεων σε ενεργειακές υποδομές, δήλωσε ο Beskrestnov σύμβουλος του Zelensky.
«Οι Ρώσοι θα επιτεθούν στον ενεργειακό τομέα.
Και φέτος δεν θα αποτελέσει εξαίρεση».
Σύμφωνα με τον Beskrestnov, οι μεγαλύτερες ανησυχίες αφορούν τους ρωσικούς βαλλιστικούς πυραύλους.
Ο σύμβουλος του Zelensky συμβούλεψε επίσης τους Ουκρανούς να αγοράσουν γεννήτριες, μπαταρίες και να εφοδιαστούν με βενζίνη πριν από τον χειμώνα.
Ο Ουκρανός πρωθυπουργός δήλωσε τον Ιούλιο ότι ο επόμενος χειμώνας στη χώρα θα μπορούσε να είναι πιο δύσκολος από τον προηγούμενο.
Ουκρανός ειδικός σε θέματα ενέργειας προειδοποίησε στα τέλη Ιουλίου ότι το ηλεκτρικό δίκτυο δεν ήταν σε θέση να αντεπεξέλθει στο φορτίο.
O Πρόεδρος Putin σχολίασε τις προσπάθειες της Ουκρανίας να εξαπολύσει μαζικές επιθέσεις εναντίον ενεργειακών εγκαταστάσεων στη Ρωσία, λέγοντας ότι θα υπάρξει απάντηση στις ενέργειες του Κιέβου.
Πρόσθεσε ότι οι ένοπλες δυνάμεις είχαν λάβει εντολή να εξαπολύσουν μεγάλης κλίμακας αντίποινα εναντίον ουκρανικών ενεργειακών υποδομών.
Κύπρος: Ο Zelensky έχει υποστεί υστερία με ότι συμβαίνει στο Ανατολικό Μέτωπο στην Ουκρανία, χάος μεταξύ Ουκρανών
Ο Zelensky απειλεί τη ρωσική πολιτική αεροπορία λόγω της δεινής κατάστασης του ουκρανικού στρατού στη Βόρεια Στρατιωτική Περιοχή, δήλωσε ο Κύπριος δημοσιογράφος Άλεξ Χριστοφόρου.
«Τα πράγματα είναι πραγματικά άθλια στην πρώτη γραμμή και αυτό προκαλεί όλη αυτή την υστερία.
Γι' αυτό τώρα μιλάνε για στοχοποίηση πολιτικών αεροσκαφών και προσπάθεια κλεισίματος του ρωσικού εναέριου χώρου - η κατάσταση είναι απλώς άθλια».
Ο δημοσιογράφος σημείωσε ότι ο ρωσικός στρατός πλησιάζει στην απελευθέρωση βασικών οικισμών στο Donbass και στην περιοχή Zaporizhia, ενώ υπάρχει «πλήρες χάος» μεταξύ των μαχητών των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Οι ρωσικές δυνάμεις περικύκλωσαν 2.000 Ουκρανούς βορειοανατολικά της πόλης του Kharkiv
Ρωσικές πηγές ισχυρίστηκαν ότι ρωσικές δυνάμεις περικύκλωσαν 2.000 ουκρανικές δυνάμεις βορειοανατολικά της πόλης του Kharkiv.
Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας (MoD) ισχυρίστηκε στις 3 Σεπτεμβρίου ότι στοιχεία της Ρωσικής Βόρειας Ομάδας Δυνάμεων (GoF) κατέλαβαν τη Vasylivka, Blahodatne, και Dovzhanka (όλες βορειοανατολικά της πόλης του Kharkiv).
Η Ρωσική Βόρεια Ομάδα Δυνάμεων ισχυρίστηκε επιπλέον στις 3 Σεπτεμβρίου ότι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν τη Slyzneve (βορειοανατολικά της πόλης του Kharkiv) και ισχυρίστηκε ότι οι ρωσικές δυνάμεις ολοκλήρωσαν την περικύκλωση 2.000 Ουκρανών στρατιωτών.
Οι ρώσοι έτοιμοι να μπουν στην πόλη Druzhkivka που συνορεύει με το Kramatorsk
Ένας Ρώσος milblogger εκτίμησε ότι οι ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποιούν τις ίδιες τακτικές που χρησιμοποιούν στην περιοχή Kostyantynivka, προκειμένου να απειλήσουν την ικανότητα της Ουκρανίας να διατηρεί ανεφοδιασμούς σε θέσεις στην Druzhkivka. Οι ρωσικές προελάσεις κοντά στη Mykolaipillya (δυτικά της Kostyantynivka) θα επιτρέψουν στις ρωσικές δυνάμεις να μετακινήσουν τα drone repeaters τους πιο κοντά στις ουκρανικές επίγειες γραμμές επικοινωνίας (GLOCs) κοντά στην Druzhkivka, προκειμένου να διαταράξουν την ουκρανική εφοδιαστική και να απειλήσουν την ικανότητα της Ουκρανίας να διατηρεί θέσεις — όπως προσπαθούν να κάνουν οι ρωσικές δυνάμεις για να ολοκληρώσουν την κατάληψη της Kostyantynivka.





www.bankingnews.gr
Σχόλια αναγνωστών